Om oss

Hågadalens Hostel & Vandrarhem ligger i det natursköna Hågadalen – Nåstens Naturreservat.

Vandrarhemmet håller mycket hög standard och har generöst tilltagna ytor i såväl övernattningsrummen som gemensamhetsutrymmena. Våra elva rum är totalrenoverade 2014 och de fyra hygienutrymmena och köket är ombyggda och åter renoverade under 2017. Alla rum ser olika ut och har en individuell prägel. Fyra vetter mot gata i öster, övriga mot naturreservatet i västerläge. Samtliga rum är ljusa och trevliga och alla är utrustade med persienner. Två rum i söderläge har klimatanläggning för varma sommardagar. Detsamma gäller för sällskapsrum och genomgångsrum.

Alla rum, utom enkelrummet, har två resårsängar. Rummen har en fastare resårsäng närmast dörren. Sängen längre in är mjukare. Alla bäddar har madrasskydd, täcken och två kuddar med kuddöverdrag. Resårsängarna har bäddmadrasser och madrasskydd. Lakan och handdukar ingår i priset. Sängarna står färdigbäddade vid ankomst. Sovsäckar och egna täcken/filtar och kuddar är av hygieniska skäl ej tillåtet.

Stort gemensamt fräscht och välutrustat kök för självhushåll med två spisar, två kylskåp och två frysar och med gott om matplatser är beläget på plan 3. Till varje gästrum finns en reserverad hylla med märkt korg i något av kylskåpen. Ett märkt hyllplan finns i något av köksskåpen för torrvaror. Källsortering utförs av gästen i de sex tunnorna i köket. På detta plan finns också ett mycket rymligt och luftigt sällskapsrum med två matbord, soffgrupp och en stor TV samt diverse tidskrifter och böcker. Här hittar du även en toalett med dusch och två tvättställ. Fyra av våra rum är belägna på detta plan.

På plan 2 finner du de övriga sju rummen. Alla rum har olika storlek och är utrustade med varierat antal bäddar. Kontakta oss om det är något rum du speciellt föredrar, för att boka detta i mån av plats. Soffgrupp och TV finns på detta plan. Så också en toalett med dusch samt två handfat.

Entrén är belägen på plan 1. Entrédörren finns på baksidan av huset. Bredvid hissen i samma plan hittar du två toaletter med duschar, varav en är anpassad för rullstolsburna.

Hela fastigheten är rökfri. Se nedan om särskilda regler.

Husdjur är inte tillåtet.

Barn över 10 år är välkomna. Vi kan inte ta emot yngre barn.

Skor tas av i entrén för allas trivsel. Antingen ställer du dina skor på skohyllan eller bär upp dem till ditt rum.

Du har tillgång till rummet mellan kl 16.00 på ankomstdagen till och med kl 11.00 på avresedagen.

När du bokat och betalt ditt rum får du på ankomstdagen ett sms med en kod till entrédörren samt en speciell kod till ditt nyckelfack. Nycklarna passar förutom till ditt rum även till dörr mot hiss samt dörr mot trapphus. Endast kod gäller på ytterdörren.

Fri parkering finns på både fram- och baksidan av huset, varav en vid entrén är reserverad för rörelsehindrad med tillstånd.

Fri tillgång till internet. Inloggningsuppgifter finns i entrén samt i informationshandlingarna på rummet.

Särskilda regler: Vänligen observera att vandrarhemmet är rökfritt. Brandlarmets rörelsedetektorer aktiveras omedelbart och larm går till SOS-alarm med brandutryckning som följd. Rökning får bara ske på hänvisad plats ute på gården. Vid överträdelse debiteras du med 10.000 kr. Röker du på balkongen går röken in via ventilationen och orsakar ett larm till Räddningstjänsten.

Vid skadegörelse av fastighet, rum, möbler eller annan utrustning debiteras du kostnaden för återställning. Skadegörelse debiteras alltid med ett minibelopp om 1.000 kr.

Hågadalen-Nåstens Naturreservat med dess otaliga gångstråk sträcker sig från bron söder om vandrarhemmet och följer längs västra Uppsala i nordlig riktning till Flogsta-Kvarnbolund-Nåsten, fram till väg 55 mot Enköping. I sydlig riktning, mellan Lurbo Bro och Skarholmen finns promenadstråket Vårdsätra Strandpromenad på 3 km längs hela Hågaån och vidare längs Vårdsätraviken.
I denna del av Uppsala finner vi Vårdsätrabadet och Lyssnarängsbadet i sjön Ekoln, småbåtshamnen med restaurang Palazzo Skarholmen, Sunnerstabacken med skidlift och diverse andra aktiviteter.

Det är mycket enkelt att med kommunal busstrafik nå såväl city som närmsta köpcentrum, Gottsunda Centrum. Flera busshållplatser (närmast oss Lurbo Bro) finns 50-200 meter från vandrarhemmet. Buss 11 har flera avgångar per timme och har direktanslutning till Akademiska Sjukhuset, Universitetet, City och Resecentrum (östra sidan om järnvägen). https://www.ul.se
Taxi nås på 018-100 000 (Uppsala Taxi) eller 018-123456 (Taxi Kurir).

Välkommen att övernatta i stans vackrast belägna och mest hemtrevliga vandrarhem!