Om oss

Hågadalens Hostel & Vandrarhem ligger i det natursköna Hågadalen – Nåstens Naturreservat.

Vandrarhemmet håller mycket hög standard och har generöst tilltagna ytor i såväl övernattningsrummen som gemensamhetsutrymmena.

Under november 2022 har vi byggt om vandrarhemmet och har numera fyra tvåbäddsrum, kök, matrum, TV-rum och badrum på våning 2.
Parkeringen och entrén är på framsidan av huset.

Alla rum ser olika ut och har en individuell prägel. Samtliga rum är ljusa och trevliga och alla är utrustade med persienner och en sitthörna. Ett av rummen har skrivbord.

Rummen har två resårsängar. För skön komfort finns det en 5 cm-tjock bäddmadrass med överdrag, täcke och två kuddar med kuddöverdrag. Sängarna står färdigbäddade med lakan vid ankomsten. Handdukar ingår.

Sovsäckar och egna täcken/filtar och kuddar är av hygieniska skäl ej tillåtet.

Stort gemensamt fräscht och välutrustat kök för självhushåll samt matrum finns nu på samma våningsplan som rummen. I kylskåpet har du en egen hylla, liksom i köksskåpen under bardisken.
Källsortering utförs av gästen i de behållare som finns under diskbänken och i kärlen vid fönstret.
För allas trevnad diskar du, torkar och ställer tillbaka allt du använt på sina platser direkt efter avslutad måltid.

Hela fastigheten är rökfri.
Rökning får bara ske ute vid soptunnorna där glasburk för fimpar finns.

Husdjur är inte tillåtet.

Barn över 10 år är välkomna. Vi tar inte emot yngre barn.

Skor tas av i entrén för allas trivsel. Antingen ställer du dina skor på skohyllan eller bär in dem till ditt rum.

Du har tillgång till rummet mellan kl 16.00 på ankomstdagen till och med kl 11.00 på avresedagen.

När du bokat och betalt ditt rum får du på ankomstdagen ett sms med en kod till entrédörren samt en speciell kod till ditt nyckelfack.

Fri parkering finns framför huset. El ingår dock inte.

Fri tillgång till internet. Inloggningsuppgifter kommer i informationsmejlet efter din bokning. Uppgiften finns också på rummet.

Hågadalen-Nåstens Naturreservat med dess otaliga gångstråk sträcker sig från bron söder om vandrarhemmet och följer längs västra Uppsala i nordlig riktning till Flogsta-Kvarnbolund-Nåsten, fram till väg 55 mot Enköping. I sydlig riktning, mellan Lurbo Bro och Skarholmen finns promenadstråket Vårdsätra Strandpromenad på 3 km längs hela Hågaån och vidare längs Vårdsätraviken.
I denna del av Uppsala finner vi Vårdsätrabadet och Lyssnarängsbadet i sjön Ekoln, småbåtshamnen med restaurang vid Skarholmen, Sunnerstabacken (Uppsala Alpina Center) med café och skidlift samt diverse andra aktiviteter.

Det är mycket enkelt att med kommunal busstrafik nå såväl city som närmsta köpcentrum, Gottsunda Centrum. Flera busshållplatser (närmast oss Lurbo Bro) finns 50-200 meter från vandrarhemmet. Buss 11 har flera avgångar per timme och har direktanslutning till Akademiska Sjukhuset, Universitetet, City och Resecentrum.
https://www.ul.se/reseinfo/tidtabeller/tidtabeller/  Välj buss 11

Taxi nås på 018-100 000 (Uppsala Taxi) eller 018-123456 (Taxi Kurir). Flera taxiföretag förekommer.

Välkommen att övernatta i stans vackrast belägna och mest hemtrevliga vandrarhem!